środa, 7 maja 2014

Migdałowe ciasteczka




Pyszne, delikatne i lekko ciągnące o wspaniałym orzechowym smaku i aromacie. Myślę, że należą do moich ulubionych :) Polecam !!

Przepis: (źródło mojewypieki.com)
  • 3 białka
  • 300g zmielonych migdałów
  • 300g cukru pudru
  • 1 łyżka miodu
  • płatki migdałów do posypania
Wszystkie składniki zmiksować na gęstą masę. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Z ciasta formować małe kuleczki, wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w sporych odstępach (ciasteczka urosną). Lekko spłaszczyć, zrobić wgłębienia (np. końcem drewnianej łyżki) i wypełnić płatkami migdałów. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Wystudzić na kratce.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz