sobota, 23 sierpnia 2014

Ciastka z porzeczkami i czekoladą








Przepis : (źródło www.mojewypieki.com)
  • 125 g masła
  • 150 g mąki pszennej
  • 3 łyżki zmielonych migdałów
  • 150 g drobnego cukru
  • 1 jajko
  • aromat waniliowy
  • 70 g mlecznej czekolady posiekanej
  • 100 g czerwonej porzeczki
 Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce umieścić odmierzone składniki i zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Na koniec dodać czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciastka nakładać w dużych odstępach na blaszkę wyłożoną papierem. Formować kulki, lekko spłaszczyć i powciskać w ciasto porzeczki. Piec około 10 minut w 190 stopniach.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz