Kruche ciasteczka z dodatkiem kakao. Proste i szybkie w przygotowaniu, długo się przechowują. Dekoracja jest opcjonalna, jeśli macie czas i chcecie się trochę pobawić to śmiało ;) w razie czego ciastka same w sobie też są pyszne.
Przepis :
- 225 g mąki pszennej
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 125 g miękkiego masła
- 150 g cukru
- 1 jajko
- do dekoracji - tabliczka gorzkiej czekolady, listki róży
Aby przygotować dekorację, należy rozpuścić tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej. Listki róży opłukać i osuszyć. Pędzelek zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i rozsmarować na spodniej stronie liścia, odstawić do zastygnięcia czekolady na około 30 minut. Następnie delikatnie oderwać listki róży. Ostudzone ciasteczka udekorować czekoladowymi listkami.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz