Orzeźwiające i wakacyjne babeczki o smaku pysznej piña colady w wersji bezglutenowej ! Proste i szybkie w przygotowaniu, bardzo polecam ;)
Przepis :
- 100 g mąki kokosowej
- 90 g mieszanki mąki bezglutenowej
- 1,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 120 ml soku ananasowego
- 150 g masła
- 1 łyżka rumu
- 3 jajka w temperaturze pokojowej
- 170 g cukru
- na lukier : 150 g cukru pudru, 25 ml soku ananasowego, cukier trzcinowy do posypania
Składniki na lukier wymieszać, gęstość regulować dolewając soku lub dosypując cukru pudru, udekorować babeczki, posypać cukrem trzcinowym.
Smacznego !
Źródło przepisu :"Kuchnia bez glutenu", Gretchen F. Brown
Muszą być pyszne :) Poproszę o jedną.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie na konkurs http://kociolek-pysznosci.blog.pl/2015/08/24/konkurs-z-rossi-pl/