piątek, 28 sierpnia 2015

Palmiery





Tym razem ciastka, które kojarzą mi się z wakacjami w Hiszpanii. Późne śniadanie na świeżym powietrzu, piękne widoki, ładna pogoda, kawa i palmiery ;)

Przepis :
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1/3 szklanki drobnego cukru wymieszanego z 1 łyżką cynamonu
Rozłożyć ciasto francuskie i posypać cukrem z cynamonem, delikatnie przyklepać.




Złożyć ciasto wzdłuż dłuższego boku i posypać cukrem.



Ponownie złożyć ciasto, każdy bok na pół.


I ponownie na pół, tak aby powstał rulon.


Ciasto pokroić na cienkie plasty (około 5-8 mm).


 Palmiery ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, zachować między nimi odstępy, Każde ciasto delikatnie spłaszczyć i posypać cukrem z cynamonem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-16 minut.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz