Wilgotne, mocno kakaowe, nawet odrobinę przypominające brownie ciastka wegańskie. Łatwe w przygotowaniu i szybko się pieką ;) bardzo polecam
Przepis (8-9 sztuk) :
- 1 dojrzałe awokado
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki sody
- 3/4 szklanki mąki owsianej
Smacznego !
Źródło: przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z książki Kingi Paruzel "Fit Słodkości"
a nie ma w składzie kakao?
OdpowiedzUsuńjest, już poprawiam :)
UsuńŚwietny przepis :) bardzo oryginalny, a ciasteczka wyglądają na mocno czekoladowe <3
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie -> http://kucharzowanienamaxa.pl/
połaczenie awokado z kakao zawsze się sprawdza :)
OdpowiedzUsuńz chęcią zjadłabym kawałeczek ^^
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuń