Pierwszy raz miałam okazję korzystać z mąki ryżowej i muszę przyznać, że przy wypiekach kruchych ciastek sprawdza się bardzo dobrze. Jeśli ktoś jeszcze bardziej chce sobie osłodzić życie to do ciastek można przygotować krem maślano-owocowy ;)
Przepis :
- 250 g miękkiego masła
- 120 g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczka miodu
- 420 g mąki ryżowej
Krem : (opcjonalnie)
- 100 g miękkiego masła
- 1 łyżeczka mleka
- 120-160 g cukru pudru (do smaku, przy 160 g krem jest bardzo słodki)
- kilka świeżych malin lub łyżeczka konfitury owocowej
Smacznego !
źródło przepisu http://www.marialunarillos.com/blog
Mało piekę na mące ryżowej, ale widzę, że ciasteczka wychodzą z wyglądu zupełnie jak pszenne! :) I ten krem wygląda ślicznie ;)
OdpowiedzUsuń