Mamy wyjątkowo ciepły początek października, a na targu wciąż można kupić świeże maliny i borówki, dlatego wypróbujcie ten przepis póki jeszcze możecie ! :)
Przepis :
- 150 g bezglutenowych płatków owsianych
- 200 g mąki bezglutenowej
- 75 g cukru trzcinowego + odrobina do posypania przed pieczeniem
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki soli
- 115 g zimnego masła
- 120 ml śmietany kremówki 36%
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 75 g borówki amerykańskiej
- 65 g malin
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto pokroić na 8 trójkątów, odsunąć je trochę od siebie (ciasto delikatnie urośnie podczas pieczenia), posypać cukrem. Piec około 18-20 minut.
Smacznego !
Źródło przepisu - "Kuchnia bez glutenu" Gretchen F. Brown
wyglada bosko!
OdpowiedzUsuń