Deser z tapioką w roli głównej w nowej odsłonie - tym razem z cynamonem i powidłami śliwkowymi, czyli w zimowym klimacie ;)
Przepis :
- 400 ml mleka kokosowego
- 400 ml mleka
- 1/3 szklanki tapioki
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 4 czubate łyżeczki powideł śliwkowych
Tapiokę wsypać do garnka, zalać mlekiem i mlekiem kokosowym, odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie dodać cukier,wanilię i cynamon, zagotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziarenka tapioki staną się miękkie i przezroczyste. Rozlać do 4 słoiczków, odstawić do ostygnięcia i zgęstnienia. Nałożyć powidła śliwkowe, schłodzić.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz