poniedziałek, 14 grudnia 2015

Babeczki gruszkowo-imbirowe



Pyszne i wilgotne babeczki z gruszką i imbirem, który daje ciekawy zimowy posmak. Bardzo lubiane w gronie rodziny i znajomych, polecam ;)

Przepis :
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g drobnego cukru
  • 75 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 140 ml śmietany 18%
  • 125 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 jajka
  • 1 duża gruszka
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche : mąkę, cukry, proszek do pieczenia, imbir. W drugim składniki mokre : śmietanę, olej, miód i jajka. Połączyć zawartość obu naczyń delikatnie mieszając. Dodać gruszki pokrojone w kostkę i wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i nałożyć ciasto. Piec w 200 stopniach przez 20-25 minut (do suchego patyczka). Wystudzić na kratce.

Smacznego !

Źródło przepisu www.mojewypieki.com

1 komentarz:

  1. mmm chętnie bym je zjdała ;D
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń