niedziela, 17 kwietnia 2016

Wiosenne babeczki






W końcu można kupić w specjalistycznych sklepach tylki do robienia tulipanów !! Oczywiście musiałam je wypróbować :) Na początku trzeba trochę poćwiczyć, ale uzyskujemy efekt pięknych kwiatów z kremu.

Przepis :

Wasze ulubione babeczki.

Krem maślany :
  • 6 białek
  • 1,5 szklanki drobnego cukru
  • szczypta soli
  • 460 g miękkiego masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Białka, cukier, sól umieścić w garnku nad kąpielą wodną, mieszać aż do rozpuszczenia cukru. Przelać do misy miksera ubić na gęstą i błyszczącą bezę. Zmienić rózgę na mieszadło i stopniowo dodawać miękkie masło, cały czas mieszając. Dodać ekstrakt waniliowy. Krem mieszać aż będzie odchodził od ścianek miski.

Dekoracja :
  • tylki do robienia tulipanów i liści
  • barwniki spożywcze
 

1 komentarz: